Info/päivystys 03 440 190 ••• TILAA TAKSI 0500 194 123 info@lamminmaki.fi

HYVÄ TIETÄÄ

Hyvä tietää

 

Matkan varaaminen ja maksaminen

Matkan voi varata soittamalla, käymällämme toimistollamme, sähköpostitse tai verkkosivujemme kautta. Matka laskutetaan yleensä aina etukäteen. Lasku lähetetään postitse tai sähköpostilla.

Matkalle lähtö

Tarkista, että varausvahvistuksen tiedot, mm. matkustajien nimet ja matkapäivämäärät pitävät paikkansa.  Mikäli tiedot eivät pidä paikkaansa tai niissä on puutteita, ota välittömästi yhteys toimistoomme.
Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Bussiin on mahdollista nousta vain ennakkoon ilmoitetulta pysäkiltä.

Yhteystiedot

Matkaa varattaessa tulee ilmoittaa puhelinnumero, josta matkustajan tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana (tämä numero välittyy myös kuljettajalle). Tällä varmistamme, että voimme palvella asiakkaita hyvin myös mahdollisissa poikkeustilanteissa. Myös erikoismatkatavaroista, kuten pyörätuoleista ja lastenrattaista, on hyvä ilmoittaa kuljetusta varattaessa. Mikäli pyörätuolissa oleva matkustaja tarvitsee apua matkalla, on hänellä oltava mukana oma avustaja.

Matkatavarat

Painorajoitus matkatavaroille ja tuliaisille on 20 kg/matkustaja. Jokaisessa laukussa/matkatavarassa tulee olla asiakkaan nimi ja yhteystiedot. Tavarat kuljetetaan linja-auton tavaratilassa asiakkaan omalla vastuulla.

Ikärajoitukset laivamatkoilla

Laivayhtiöillä on risteilyjä ja reittimatkoja koskevia ikärajoituksia. Jos ikärajavaatimus ei täyty, matkalla tulee olla mukana holhooja tai holhoojan kirjallinen valtuutus ja matkustuslupa. Laivamatkoja koskevat ikään liittyvät säännöt löydät laivayhtiöiden sivuilta:
Tallink Silja
Viking Line

Henkilötodistus, passi, viisumi

Ulkomaan matkoilla on kaikkien matkustajien, myös lasten sekä henkilöiden, joilta ei vaadita passia tai viisumia, pyydettäessä todistettava henkilöytensä ja kansalaisuutensa voimassaolevalla henkilötodistuksella.

Lain vaatimat matkustajatiedot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä.

Matkustaja on itse velvollinen selvittämään tarvittavat matkustusasiakirjat. Mikäli viranomainen kieltää matkustajan pääsyn maihin tai alukseen puutteellisten asiakirjojen vuoksi, vastaa matkustaja hänelle aiheutuneista kustannuksista sekä mahdollisesta paluumatkasta.

Suomen passilaki 2009 (Finlex)
Ulkoasiainministeriö: Suomen kansalaisen matkustusasiakirjat
Tietoa matkustusasiakirjojen hankinnasta poliisin internetsivuilta: Passi ja henkilökortti

Henkilöllisyyden todistaminen

Suomi-Ahvenanmaa-Ruotsi ja päinvastoin:
Pohjoismaiden kansalaisilta ei vaadita passia. Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöytensä voimassaolevalla
henkilötodistuksella, esimerkiksi:
– Ajokortti
– Passi
– Kuvallinen kela-kortti, alle 15 v. lapselle käy myös tavallinen kuvaton kela-kortti
– Kuvallinen henkilökortti *

Viro ja Latvia:
Kaikilla matkustajilla tulee olla voimassa oleva passi tai kuvalla varustettu henkilökortti. Myös lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti.
Sääntö koskee myös Tallinnan-risteilyjä (vaikka matkustaja ei mene maihin).
Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia Viroon eikä Latviaan. Matkustajilla joilta viisumi vaaditaan, tulee viisumin lisäksi olla myös oma valokuvallinen passi. Tämä koskee myös lapsia.
Pyydämme huomioimaan, että maihinnousu on sallittu vain rajavartioiden työaikojen puitteissa. Tästä johtuen matkustajat eivät esimerkiksi voi mennä maihin yöllä.
*Tilapäinen henkilökortti, alaikäisen henkilökortti joka on hankittu ilman holhoojan lupaa tai ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti ei kelpaa.

Istumapaikat

Jokaisella matkustajalla tulee olla oma istumapaikka bussissa, tämä koskee myös alle 2-vuotiaita lapsia (lapsille voi ottaa oman turvaistuimen matkalle mukaan). Paikat bussissa täytetään kyytiinnousujärjestyksessä.

Rokotukset ja lääkkeet

Matkailijan perusrokotuksia ovat mm. jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotteet. Tarkista rokotusten voimassaolo hyvissä ajoin ennen matkaa.
Lisätietoja matkailijan rokotuksista www.rokote.fi. Säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä kannattaa varata mukaan koko loman ajaksi. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissa.

Matkavakuutus

Suosittelemme matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen ottamista kaikille matkoille.

Löytötavarat

Kadonneiden matkatavaroiden etsimisestä ja mahdollisesta perille toimittamisesta perimme siitä aiheutuneet kulut. Tiedustelut löytötavaroista toimistoaikana 03 440 190.